Er blijkt op 13 oktober 2020 een aanslag te zijn geweest op het advocatenkantoor van José Engels aan de Deimoslaan in Heerhugowaard. Twee Alkmaarders van 21 en 19 jaar oud zijn aangehouden, de één een paar dagen na de aanslag, de ander medio december. De twee zitten nog vast, meldt het NHD. Het onderzoek loopt en een derde aanhouding wordt niet uitgesloten.

Op de bewuste dag werd tussen 01:00 en 01:15 uur een explosief tot ontploffing gebracht. Het gebouw liep schade op maar niemand raakte gewond. Rond die periode verhuisde Engels haar kantoor naar de Van Doesburgweg. Niet duidelijk is of dit kort voor de aanslag was,, of wellicht een gevolg daarvan. Het Openbaar Ministerie en de advocaat van José Engels zijn niet openhartig en de twee verdachten beroepen zich op hun zwijgrecht.

Uit justitie-informatie blijkt volgens het NHD dat Engels voorafgaand aan de aanslag enkele dreigbrieven kreeg, waarin 9.000 euro geëist werd.

Het is niet de eerste keer dat het hommeles is rond advocate Engels. In 2015 had ze ruim 1,25 miljoen euro voor Stichting Loterijverlies op een afgeschermde derdenrekening gestald. Dat was verboden omdat ze niet voor de bevriende Bergense eigenaar Ferdy Roet werkte, maar ze kwam er vanaf met een formele berisping. Het geld belandde later bij een brievenbusfirma op het belastingvriendelijke Isle of Man.

Roet is beschuldigd van grootschalige oplichting via Loterijverlies. Van zijn 193.000 klanten zou hij 4 miljoen euro, zo'n 80 procent van alle stortingen, hebben weggesluisd naar andere bedrijfjes. Bovendien wordt Roet sinds november 2020 alsnog vervolgd op verdenking 2,8 miljoen aan belastingfraude.
Pin It
Bekeken: 2815x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/